Суспільство

Тест на людяність: на Менщині люди викидають собак із машин (Фото)

Жителька Менського району вчора поверталася з Мени велосипедом додому та побачила таку картину. На трасі зупинилася машина, з неї викинули собаку. Викинули в тому місці, де вже скупчилося приблизно п’ять породистих собак: сенбернар, такса та інші. Собаки неагресивні, реагують на ласку, біжать за машинами. Очевидно, що ця штучна зграя складається з отаких домашніх, викинутих із машини тварин.

Чому люди викидають у ці дні собак? Можна робити тільки припущення. Це може бути неадекватна реакція людей на ситуацію з корона вірусом, і собак, хоча вони є членами родин, позбуваються першими. Або, можливо, люди на авто рухаються в бік кордону і собаки є перешкодою під час його перетину. Або складна в перспективі фінансова ситуація лякає людей настільки, що вони позбуваються тих, кого вже встигли приручити… Але будь-яка з цих версій – про те, що складні часи, які ми переживаємо зараз, є тестом на людяність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про особисту відповідальність і роботу влади під час карантину

Жінка, яка працює сільською вчителькою, посадила одну з собак на велосипед і поїхала додому. Забрала б усіх п’ятьох, якби могла, але не в змозі прогодувати. Зараз такса, яку назвали Шонні, звикає до нового дому та родини. У будинку він (це кобель) одразу стрибнув на диван і почав гратися дитячими іграшками. У покинутих тварин своя складна психологія. Проте ми впевнені, що Шонні більше не зазнає зради. А от доля інших собак залишається під питанням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button