Суспільство

Тиждень мистецтв в МудрАнгеликах

У нашій школі ми віримо у важливість творчості та її вплив на розвиток повноцінної особистості. Тому ми втілили унікальну ініціативу — Тиждень мистецтв, присвячений глибокому вивченню та експериментуванню у різних галузях творчості.

Як це було ?

Понеділок: Подорож у світ барв та відтінків.

Розпочали тиждень із занурення в живопис. Учні мали можливість не лише розглянути основи малювання, а й висловити свої емоції через красу форм та кольорів. Спиралися на нестандартні техніки та творчість українських мисткинь зі світовою славою —  Марії Примаченко та Катерини Білокур. Прикрасили школу малюнками учнів, влаштувавши справжню арт галерею.

Вівторок: Симфонія звуків та ритмів.

Другий день тижня присвячений музичному розвитку. Пройшли на уроках шлях від вивчення класичних жанрів до експериментів із звуками сучасності – учні успішностали частиною цієї великої симфонії. Окрім цього, були проведені музичні батли народних пісень, дослідження творчості Миколи Лисинка, а окрасою дня став музичний концерт від Чернігівської школи мистецтв.

Середа: Краса форм та пропорцій.

Середа –день пройшов впірнання в тонкості архітектурного дизайну. Учні розглядали різноманітні стилі та створювали власні проєкти, вдосконалюючи навички дизайну та розуміння простору. Вивчали найвідоміші світові споруди. Учні молодших класів малювали плани своїх архітектурних ідей.

Четвер: Креативність у всьому

Четвер — день прикладного мистецтва. Від ткацтва до ліплення із глини, учні відкрили для себе безмежні можливості вираження креативності у різних сферах  та формах. Спробували свої сили у вишиванні, гончарстві та навіть готуванні.

П’ятниця: Занурення в театральну майстерність.

Завершили тиждень дослідженнями закулісного процесу, розглянули види театру, створювали свої маски та ескізи костюмів. Однак найбільше вражень приніс дітям виступ Чернігівського театру ляльок імені О. Довженка з виставою «Золоте курча». Учні насолодилися майстерною пластикою керування ляльок, а потім на перерві і самі спробували себе в ролі лялькарів одягнувши рукавички з чудернацькими персонажами.

Тиждень мистецтв у нашій школі — це не лише розкішний інтерактив для учнів, але й можливість глибше пізнати себе та світ творчості, відкрити знакових постатей та надихнутися на нові звершення.  Ми віримо, що ця ініціатива допоможе учням розвинути в собі нові таланти та спонукати їх до розширення кругозору.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button