Суспільство

«Токсичний шлейф»: Городня відмовилася від співпраці зі Сновськом

Написання спільного екологічного проєкту для участі в конкурсі на співфінансування, а у разі перемоги – подальше створення спільного підприємства, що займатиметься очищенням місцевих водойм. Саме таку ідею співпраці заплановано реалізувати між Сновською та Городнянською громадами.

«Це була ініціатива Сновської громади, яка наразі співпрацює з програмою USAID «DOBRE». Звернулись вони до нас із пропозицією щодо створення спільного підприємства. Ми домовились та визначили, в якому напрямку нам треба працювати: вирішили, що необхідно в громадах мати земснаряд для очищення русел, річок, каналів, озер. Це важливий екологічний та економічний проєкт. Адже, по-перше, всі водні об’єкти в нас дуже захаращені, і загалом мало хто ними займається. По-друге, це дало б можливість зекономити кошти громади», – прокоментував городнянський міський голова Андрій Богдан.

Утім, втілити ідею в життя не вдалося: під час крайнього засідання сесії Городнянської міськради місцеві депутати не прийняли цей проєкт рішення, таким чином відмовившись від можливої проєктної співпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездіяльність і брехня: громада Сновська вимагає звільнення міського голови і його команди (Відео)

«Річ у тім, що для подачі на конкурс, який ми могли б виграти, однією з умов було співфінансування з громад. На жаль, під час голосування за цей проєкт рішення нам забракло голосів для ухвалення рішення щодо співфінансування. Основною причиною неухвалення рішення стало те, що станом на сьогодні наш бюджет обмежений – ми все скеровуємо на підтримку наших воїнів. Тож депутати вирішили, що це недоцільно наразі», – прокоментував городнянський міський голова Андрій Богдан.

Утім, один із депутатів Городнянської міської ради, який проголосував проти співпраці, розповів ЧЕЛАЙН, що однією з визначальних причин неухвалення відповідного проєкту рішення «Про надання згоди на реалізацію спільного проєкту» став скандал у Сновську.

Нагадаємо, скандал у Сновську вибухнув після того, як міська рада організувала збір готівкою серед працівників бюджетної сфери на придбання автомобіля для ЗСУ. Після купівлі декому з працівників міської ради вдалося зʼясувати, що автомобіль для воїнів купили за 4 тисячі 500 доларів, тоді як анонсована для людей вартість покупки становила 5 тисяч 500 доларів. Після цього громаді увірвався терпець. Жителі Сновщини звинувачують міського голову Олександра Медведьова та керівництво ради в розкраданні коштів, ігноруванні проблем громади, систематичному невиконанні своїх функцій і брехні.

За інформацією джерела, депутати Городнянської міської ради порадили колегам зі Сновська спершу розібратись у виниклій в їхній громаді ситуації, а вже потім ініціювати можливі договори про співпрацю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button