Суспільство

ТОП трояндових локацій на Чернігівщині (Фото)

За рекомендацією групи «Квіткові подорожі» Чернігівщина має яскраві локації, що можуть зацікавити поціновувачів королеви квітів – троянд.

Без сумніву, це Прилуцька дослідна станція ІС НААН, що має велику колекцію – понад 250 сортів як вітчизняної, так і зарубіжної селекцій. Є й авторський сорт троянд під назвою «Олександра» (на честь бабусі науковця-селекціонера О. Ансєєва). Рекомендації щодо вирощування, збереження, підживлення тощо можна отримати під час екскурсій станцією. Також за бажання можна придбати саджанці відповідних наявних селекцій цих та інших квітів і рослин.

Щодо замовлення екскурсій: довідки за тел. 066 819 8532.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одні консервують і морозять, інші – ні: чернігівці розповіли, чи роблять запаси ягід і овочів на зиму

Наразі квітнуть великі трояндові клумби й у Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» (м. Батурин, тел. для довідок (067) 542-97-05, (046) 354-80-08) та літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського (м. Чернігів, тел. для довідок (093) 002-42-96, (097) 465-70-91), помилуватися якими можна, відвідавши ці заклади.

Укотре звертаємо увагу на те, що всі музейні установи станом на зараз працюють з урахуванням воєнного стану, тому краще завчасно погодити ваше відвідування з музеєм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична, фото: Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»

Ще статті по темі

Back to top button