Суспільство

Торік у Чернігові вакцинували від сказу понад три тисячі котів і собак

Торік у Чернігові лікарі державної ветеринарної медицини вакцинували від сказу 3408 тварин, що майже на 400 більше, ніж у попередньому, 2019 році. Загалом вакцину отримали 2353 собаки та 1055 котів. Зокрема, 628 тварин щеплено протягом кількох днів травня в результаті щорічної планової безкоштовної вакцинації. Спеціалісти міської державної лікарні ветмедицини працювали на виїзді в 14 різних мікрорайонах міста. Для щеплень, попри породу і розмір тварини, використовували однакові дози вакцини «Рабістар». Приймали чотирилапих пацієнтів і безпосередньо в клініці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дикі качки облюбували центр Чернігова (Фото)

Минулого року на карантині у ветлікарні перебував один кажан, сказ у якого не підтвердився. Крім того, за місцем проживання карантинні обмеження були застосовані до 362 тварин, які покусали людей. Захворювання не підтверджене в жодному випадку.

Лікарі зазначають: упродовж останніх років жителі обласного центру дедалі активніше вакцинують як своїх домашніх улюбленців, так і тих, хто вважається безпритульними, але перебуває під опікою зооволонтерів.

Варто зазначити, що лише від початку нинішнього року лікарі Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини вакцинували від сказу 167 собак і 57 котів.

Фахівці радять господарям не очікувати на щорічну планову вакцинацію, якщо вони переймаються здоров’ям своїх вихованців, а звертатися до державних установ  ветмедицини. Зокрема, чотирилапих хвостатих і вухатих пацієнтів завжди раді бачити за адресою в Чернігові: вул. 1-го Травня, 180, щодня з 8.00 до 17.00, у вихідні і святкові дні – з 9.00 до 13.00.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Держпродспоживслужба

Ще статті по темі

Back to top button