Суспільство

«Три через шість»: на Чернігівщині діє графік гарантійного постачання електроенергії

Протягом новорічних свят на Чернігівщині не застосовували відключення електроенергії. Але, на сьогоднішній день досі актуальним залишається графік «три через шість».

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

Енергетики зазначають, що «три через шість» – це графік гарантованого постачання електроенергії. Тобто, за цим графіком можна зорієнтуватися, коли світло за конкретною адресою точно буде. У той же час, електропостачання не обов’язково обмежать на всі шість годин, які зазначені у графіку. Це за потреби можуть зробити у будь-яку годину і хвилину із цього шестигодинного часового проміжку. Якщо ж дефіциту електроенергії в мережі немає, відключення може і не бути, або ж воно буде менше за тривалістю, ніж шість годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові запускають новий автобусний маршрут: від пішохідного мосту до автостанції

«Наступне часте запитання від споживачів: чому ми не переходимо на «легший» графік відключень, коли навантаження на мережу знижується? Та тому що спрогнозувати, коли буде наступна атака рашистів на об’єкти енергетичного комплексу, ми не можемо, а отже і не знаємо, коли навантаження на енергосистему збільшиться. Як показала практика, часто після застосування графіка «чотири через чотири» чи «два через чотири» майже одразу ж доводиться вводити посилені обмеження, бо в якійсь частині України трапляється масштабне пошкодження і витримати попереднє навантаження українська енергосистема вже не може. При частій же зміні графіків споживачі починають плутатись і не розуміють, коли ж у них буде електроенергія, а коли її обмежать. Із нашим же графіком гарантованого постачання електроенергії набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії, адже можна чітко вирахувати, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити»,- йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button