Суспільство

Триває дискусія щодо концепції Центру комплексної допомоги учасникам АТО

25 липня під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука відбулося друге засідання робочої групи  з вивчення питання створення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів .

До її роботи долучилися головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни» Володимир Товчига та начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені розіграли Кубок героїв АТО

Раніше представники робочої групи відвідали медичні установи міста: «Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці», «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни», КЛПЗ «Чернігівський обласний кардіологічний диспансер». За підсумками ознайомлення з їх приміщеннями та медичним оснащенням, голова Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді, співголова робочої групи Андрій Требух запропонував розглянути питання створення реабілітаційного Центру на базі «Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці». На період ремонту приміщень вищезгаданої медичної установи, проводити діагностику в обласному кардіологічному диспансері.

Директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко, начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар, посилаючись на запровадження фінансування надання медичних послуг за принципом «гроші ходять за пацієнтом», запропонували не створювати окремий заклад, а використати вже існуючі медичні установи для лікування та реабілітації. Валерій Дудко запропонував передбачити надання коштів на лікування учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції з місцевих бюджетів, зокрема обласного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники АТО безкоштовно проходять професійне навчання

Однак члени робочої групи, враховуючи міжнародний досвід, існуючі проблеми в організації, проведенні лікування та реабілітації воїнів, не погодились з цією пропозицією та вирішили і далі працювати в напряму створення концепції Центру, який би надавав діагностичні, медичні, реабілітаційні послуги.

Було прийнято рішення об’єднати раніше представлені концепції Центру діагностики та психологічної реабілітації для учасників АТО та Біопсихо-соціодуховного реабілітаційного центру для учасників АТО та продовжити відвідини медичних закладів міста для ознайомлення з їх матеріально-технічною базою.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Ще статті по темі

Back to top button