Суспільство

Триває реєстрація на ЗНО-2020. Що потрібно знати

Цього тижня розпочалася реєстрація учасників на зовнішнє незалежне оцінювання. Про що варто пам’ятати кожному охочому пройти тестування (на Чернігівщині це орієнтовно понад 9 тисяч осіб), нагадала директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва під час брифінгу в облдержадміністрації.

Отже, зареєструватися на ЗНО-2020 необхідно до 24 березня. До цього часу також можна вносити зміни до реєстраційних даних. Втім, комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів), які складатимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, заклади освіти мають відправити до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти до 17 березня.

— Це потрібно для того, щоб кожен випускник не втратив можливості отримати документ про повну загальну освіту. З іншого боку, у фахівців буде час для перевірки реєстраційних матеріалів та внесення, за потреби, необхідних змін, — коментує Світлана Сакаєва.

Як і раніше, кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів із запропонованих одинадцяти: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови.

Обов’язкові предмети ДПА — українська мова, математика або історія України (на вибір) та ще один навчальний предмет на власний вибір із наступних: математика, історія України, біологія, хімія, фізика, географія, іноземні мови.

Тестові завдання з української мови на ЗНО-2020 не вимагатимуть знань нового правопису, наголосила Світлана Сакаєва.

Основна сесія відбуватиметься з 21 травня по 15 червня, додаткова — з 25 червня по 17 липня.

Деякі зміни очікують цьогорічних вступників. На основних моментах зупинився проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Анатолій Тимошенко. Він зазначив: вступники на базі 11 класів зможуть подати на бюджет 5 заяв на будь-яку кількість спеціальностей. Минулого року вони могли використовувати до 7 заяв на 4 спеціальності. Нововведення – мінімальний конкурсний бал має бути не менше 125.

Для вступу абітурієнти зможуть подавати свої сертифікати ЗНО 2017–2020 років, з іноземних мов — результати 2018–2020 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button