Суспільство

Тривають рейди щодо захисту хвойних лісів від незаконної вирубки

Напередодні Новорічних свят проводиться системна робота щодо захисту хвойних лісів від незаконної вирубки. Зокрема, з початку грудня по всій Україні розпочато проведення спеціальних рейдів з охорони шпилькових насаджень.

Станом на 29 грудня в лісових господарствах країни проведено 6657 рейдів, під час яких виявлено 1547 незаконно зрубаних ялинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні ялинки: як не перетворити свято на катастрофу (Відео)

На сьогодні рейди тривають. До їх проведення залучено близько 6573 особи з працівників державної лісової охорони. Також залучені представники Нацполіції та Держекоінспекції.

«Особливе багатство нашої країни — це ліси. Завдання кожного з нас — оберігати їх, адже 90% з них — рукотворні. Щорічно напередодні Новорічних свят ми проводимо системну роботу щодо захисту ялинок від їх незаконної вирубки», — сказав Микола Гонтарук.

Як зауважив начальник відділу охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Микола Гонтарук, проведення таких рейдів в передноворічний період захищає наші ліси від незаконної вирубки. Зокрема, в лісі, де чергують оперативні бригади, знижується ймовірність вирубки хвойних дерев. Важливо додати, що для того, щоб запобігти самовільному вирубуванню насаджень, лісівники також проводять активну роз’яснювальну роботу серед населення.

Державна лісова охорона вкотре звертається до жителів Чернігова та області: не знищуйте те, що так важко відновити, не рубайте молоді деревця. Можна купити «живе» новорічне дерево, яке вирощене на спеціальних плантаціях, не завдаючи тим самим шкоди довкіллю. Також нагадуємо, що штраф за самовільно зрізане хвойне деревце більш ніж у 5 разів перевищує його вартість.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button