Суспільство

Троє «Кіборгів» із Чернігівщини отримають відзнаки

До річниці боїв за Донецький аеропорт Президент Петро Порошенко нагородив трьох бійців із Чернігівської області: 30-річного Анатолія Бережного з Дігтярів, 30-річного Івана Лавріненка з Харитонівки Срібнянського району, а також 31-річного Сергія Лавського з Мени. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент нагородив орденом чернігівця

Усі вони воювали на сході у 2014-2015 роках у складі 90-го Окремого батальйону 81-ї Окремої аеромобільної бригади, десантники. За незламність під час боїв за Донецький аеропорт їх прозвали кіборгами.

Анатолія Бережного та Івана Лавріненка нагороджено орденом «За мужність» третього ступеня. Сергія — медаллю «За військову службу Україні».

До речі, це вже не перші нагороди колишніх воїнів. З війни Анатолій та Іван повернулися з медалями «За вірність народу України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент нагородив чернігівського спортсмена

Про нові нагороди хлопцям сповістили напередодні Нового року. Ордени чернігівським кіборгам мав вручити особисто Петро Порошенко. Спочатку в Краматорську на Донеччині, потім урочистості перенесли на четвер, 18 січня, на Яворівський полігон, що на Львівщині. Але за кілька днів до від’їзду захід перенесли на невизначений строк.

Якщо нагороди не вручить сам Президент, то їх надішлють на область. І нагороджуватимуть героїв уже на місцевому рівні.

Джерело: «Наше слово»

Ще статті по темі

Back to top button