Суспільство

Цікаві факти про Десну

Десна – це одна з великих річок України та перлина Чернігівщини. Її красою люди захоплювалися здавна, її згадували в своїх творах письменники та поети, на її берегах відбувалися історичні події та зростали давні могутні міста. Тож нам – тим, хто живе в місті над Десною, слід знати про неї якомога більше.

Деснянське басейнове управління водних ресурсів запускає рубрику, в якій ділитиметься короткими фактами про нашу красуню Десну.

Щоби зрозуміти, на скільки це значима та могутня річка, варто дізнатися лише кілька цифр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка Десна віддаляється від Чернігова на кілометри

Наприклад, протяжність Десни тільки в межах України становить 575 км, загальна ж – 1130 км. Це робить її найдовшою притокою річки Дніпро. Загалом же вона є четвертою за довжиною серед усіх річок нашої держави.

Також Десна посідає друге місце серед приток Дніпра за водозабірною площею – площа її водозабірного басейну на території України становить майже 34 тис. км². Тут формується понад 20% маси річного стоку Дніпра.

Воду з річки Десна використовують для водопостачання населених пунктів, серед яких і місто Київ. Так понад 60% питної води для столиці нашої країни забирають саме з цієї водної артерії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button