Суспільство

Цілком таємно: чернігівські вчителі конфіденційно проходитимуть ЗНО

Цілковита таємничість – жодного прізвища із 21 вчителя-сміливця, що захотів пройти сертифікацію за стандартами нової української школи. Пілот проектний, і пройдуть його не всі. Незабаром очікується заключний, третій етап тестувань.

«31 жовтня проходитиме третій етап сертифікації тестування за технологіями зовнішнього незалежного оцінювання. Сертифікація пілотна, і в ній беруть участь лише вчителі початкової школи, оскільки нова українська школа починається з початкової школи», – розповідає керівник обласної освіти Микола Конопацький.

Сертифікація добровільна, в ній бере участь 21 учитель зі всієї області. Всі вони мали можливість заздалегідь зареєструватися для участі в оцінюванні.

«Хто ці вчителі – інформація конфіденційна. І навіть у кінці оголошено буде прізвища лише переможців. Натомість тих, хто не пройшов, ми не знатимемо (щоб не травмувати людей). На сьогодні вже відбулося два етапи відбору. Перший із них, оцінювання професійних компетенцій, був у лютому – травні.

Далі відбувся другий етап – вони складали електронне портфоліо.

Тепер триває третій – оцінювання фахових знань. Тривалість оцінювання 180 хвилин. Він буде відбуватись на базі чернігівської школи №20», — розповідає головний освітянин області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич розповіла, що буде з вчителями, які не складуть ЗНО наприкінці жовтня

Результати відбору будуть у грудні. Ті вчителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають щомісячну доплату до окладу 20%. Матимуть її впродовж трьох років, потім – знову переоцінювання. Проходження сертифікації позначиться і на зарахуванні атестації з підвищення категорії вчителя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button