Суспільство

У Чернігові ціна на картоплю б’є рекорди і це не фінал (Фото)

Ажіотажу на овочевих рядах Центрального ринку Чернігова як такого не має.

Є пусті місця для продавців, відсутні натовпи покупців.

«Мо, всі на городах, зараз же картоплю копають», – каже Надія Валентинівна з Березни Менського району.

На базарі жіночка торгує овочами з власного городу – морква, буряки, цвітна капуста, часник. Найбільше привезла картоплі – цілий мішок, 40 кілограмів. Жаліється, що цього року картоплі мало накопала. Продає по 6 і 7 грн за кілограм.

Як стверджують сільські господині, які торгують на ринках міста овочами, цьогоріч дешевої картоплі містянам годі й чекати. Літо – неврожайне.

«Та, що рання, нормально вродила, а пізня – ніяка. Не хочу навіть у город лізти, щоб не засмучуватися», – жаліється Олена Миколаївна з Мажугівки Чернігівського району.

«Не встигла зав’язатися й одразу спеклася. У травні лили дощі, а потім одразу спека вдарила. От тепер маємо те, що маємо. Картопля ніяка», – розповідає Катерина Іванівна з села Виблі Куликівського району.

«А в мене картоплі багато вродило, але вся дрібна, як намисто. Куди її таку діти, я не знаю. Трохи собі на їжу відібрали, де більшу картоплю – на продаж у Чернігів. Не розумію, чому того року врожай був хороший, а цього – ніякий», – бідкається Світлана Кульгейко з Голубичів Ріпкинського району.

За прогнозами продавчинь, ціна на головний український овоч – картоплю –  ще не остаточна, і подорожчання однозначно буде, але ближче до зими. Тож запасатися овочами сільськогосподарники радять вже зараз, поки врожай не зібрали фермери, адже саме від них і залежатиме основна ціна на картоплю.

І якщо в цей самий період того року кілограм картоплі можна було купити за 2, 3, 4 і 5 грн, то сьогодні найдешевша коштує 6 грн. Якщо купувати дуже дрібну, можна вторгувати кілограм за 4 грн.

А от вартість цього овочу в магазинах міста – від 4 грн. Картопля тут великих розмірів, але багато прим’ятої.

Ще статті по темі

Back to top button