Суспільство

Ціна тортур. Стало відомо, скільки родичі платили за катування наркозалежних близьких

Щоб запроторити близьких до так званого центру реабілітації на Чернігівщині родичі чи друзі алко- та наркозалежних платили до 8 тис. грн

Про це повідомили в прокуратурі, повідомляє Еспресо.TV.

«Якщо родичі або друзі замовляли «вивіз» тієї чи іншої людини, якщо це по території Київської області — це 6 тис. грн, в залежності від відстані. Харківська область — це 8 тис. грн. Надалі щомісячна оплата за це коливалася від 2,5 до 3 тис. грн», — сказав прокурор.

Він додав, що були випадки, коли в родичів вимагали додаткові гроші за медичну допомогу.

«Плюс до всього, наглядачі дзвонили родичам, і під словами, що нібито їхні родичі захворіли, або необхідна якась медична допомога — вимагали у них кошти. Це коливалося до 3 тис. грн», — повідомили в ГПУ.

При цьому, як стверджують в прокуратурі, при обшуку ніяких медичних препаратів на території реабілітаційного центру вони не виявили.

Один з колишніх пацієнтів «центру», який потрапив туди через алкозалежність, розповів, що людей били, змушували тяжко працювати і мали їх за тварин.

«Цей центр схожий на фортецю. Одразу по приїзду мене обшукали — там заборонені телефони, жуйки, ручки… Потім мене відвели в душ, де прив’язали руки вгору, і почали бити по спині простинею, в яку зав’язали відро піску. Били до такого стану, що я втратив свідомість, поливали водою. Все це тривало години три», — каже свідок.

Наступного дня вивели на примусові роботи. Наглядачі запрягали пацієнтів «центру» замість коней у вози, які позаду пхала інша група людей. Наглядачі йшли з палками і били тих, хто починав скаржитися на біль.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button