Суспільство

У Прилуках новий корпус гімназії прийме дітлахів уже цього року

У Прилуках минулого літа постало питання про те, що для завершення будівництва нового корпусу гімназії №1 не вистачає 14 млн грн. Усіма можливими шляхами необхідні кошти були віднайдені. Але з приходом до влади нового Уряду рахунки тих об’єктів, для яких виділялися кошти з Фонду соціального розвитку, тимчасово були заморожені. Новопризначені урядовці мали на меті перевірити доцільність розподілення коштів. І от, нарешті, ми дочекалися позитивного результату – наразі Прилуки мають кошти для завершення всіх робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво амбулаторії у селі Нехаївка на фінішній прямій

Саме ці 14 мільйонів дозволять завершити будівництво нового корпусу гімназії №1 з єдиним у місті басейном і здати об’єкт у експлуатацію. Наразі, наприклад, тривають активні роботи з облаштування басейну. Близько 30% усього обладнання вже завезено. Узагалі на отримані кошти повинні завершити облаштування навчальних кабінетів, майстерень, спортивного та тренажерного залів. Незабаром відповідно до проєктно-кошторисної документації в новеньких кабінетах з’являться сучасні парти, столи, шафи, комп’ютерне обладнання, необхідне для освітнього процесу.

Варто сказати, що гімназія №1 зможе похизуватися надсучасним обладнанням і в майстерні для дівчаток. Тут будуть новенькі швейні машинки, мікрохвильові печі, праски, чайники – усе для якнайкращого відпрацювання вмінь у домогосподарстві. Для любителів спорту, яких у Прилуках немало і серед дітей, тренажерний зал буде обладнано у тому числі велотренажерами та біговими доріжками.

Загалом будівництво нового корпусу гімназії №1 коштувало 85 мільйонів гривень. Новозбудований заклад розрахований на 480 дітей і 1 вересня 2020 року його двері таки відчиняться для дітлахів, готових здобувати освіту в гарних сучасних умовах.

Джерело: «ГП»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button