Суспільство

Турбота і скорбота: Атрошенко вирішив похоронити медицину в Чернігові

Коли людина хворіє, то звертається за допомогою до лікарів. Це класичне загальноприйнятне правило, яким користуються і молодь і люди поважного віку. Адже, на жаль, від хвороб не застрахований ніхто – до лікарів звертаються різні вікові категорії. Та найближчим часом чернігівці можуть залишитися один на один із своїми проблемами. Попри те, що нині катастрофічна проблема із медичними кадрами – лікарів в обласному центрі вирішили «добити» остаточно. Позиція міського голови Владислава Атрошенка, яку він озвучив на ранковій нараді у Чернігівській міськраді, приголомшує.

Торік до державної субвенції на заробітну плату медикам Чернігова з міської казни було додано 118 мільйонів гривень. Це неабияк розлютило градоначальника. Очільник Чернігова на ранковій нараді, яка відбулася у міськраді 12 лютого, заявив, що місто не повинно фінансувати медицину, мовляв, це інвестиції в минуле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєві розбірки та фінансування майбутнього: нервова нарада в мерії (Відео)

«Ми повинні вкладати в наших дітей. Ми повинні фінансувати майбутнє. Парадокс полягає у тому, якщо ми все з розвитку віддамо на підтримку старших, то молодь звідси поїде і місто загине», – зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Дуже дивна позиція мера. Здавалося б, міський голова навпаки має турбуватися про здоров’я чернігівців і всіляко розвивати медицину. У той же час в Чернігові спостерігаємо своєрідну медичну дискримінацію.

Владислав Атрошенко у гонитві за економією наступає на святе – здоров’я і життя чернігівців. Міський голова називає підтримку медицини «інвестицією в минуле». Невже він настільки далекий від простих людей, що навіть не розуміє очевидного – хворіють не лише люди поважного віку? Від хвороб не застрахований ніхто. Навіть сам градоначальник.

До лікарів щоденно звертаються за допомогою не лише пенсіонери, як думає мер, а й дошкільнята, школярі, студенти, молоді родини. Всі хочуть жити і тому вірять в те, що в лікарні їм допоможуть.

Але логіка Владислава Атрошенка незрозуміла і жорстока. Раніше він вже заявляв, що віддає перевагу фонтанам, аніж людському життю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тріумф жадібності та грошей: Атрошенко «умив руки» від людського горя (Відео)

«Що краще? Куди спрямувати кошти? На інсулін, без якого люди вмирають. Чи на фонтани? Безграмотна людина скаже, що фонтан – це неправильно», – зазначив Владислав Атрошенко.

Мер вважає, що хвора людина все одно помре, а от фонтани залишаться на радість іншим… Ціна радості – смерть. Така холоднокровна позиція мера, м’яко кажучи, лякає…

Ще статті по темі

Back to top button