Суспільство (відео)

Сміттєві розбірки та фінансування майбутнього: нервова нарада в мерії (Відео)

Минулого року Чернігів витратив 3,7 мільярда гривень на виплату заробітних плат, розрахунок за енергоносії та на інші поточні видатки. Найбільш витратними, як і раніше, залишилися охорона здоров’я та освіта. Саме на них витратили чверть коштів із бюджету 2018 року. Про це відзвітувала начальник управління фінансів міськради Олена Лисенко під час щотижневої ранкової наради.

«Проводяться ці видатки як за рахунок освітньої субвенції, так і за рахунок коштів міського бюджету. У нас, порівняно з іншими містами, фінансова забезпеченість за державною субвенцією становила 89%. Ми вимушені були спрямувати додаткові 18 млн на заробітну плату», — начальник управління фінансів ЧМР Олена Лисенко.

На відміну від освіти, видатки на медицину викликали у влади міста чимало запитань. За минулий рік із бюджету розвитку Чернігова до державної медичної субвенції додали майже 118 мільйонів гривень. Мер зазначив, що інші міста не спрямовують власних коштів на цю галузь. Оскільки, за словами мера, це інвестиція в минуле.

«Сьогодні ми повинні фінансувати майбутнє. І знову зворотнє – це парадокс: що ми більше будемо… старше покоління все віддало на розбудову міста. Але парадокс у тому, якщо ми все з розвитку віддамо на підтримку старших, то молодь звідси поїде і місто загине», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Далі вже традиційно говорили про чистоту в місті. Цього разу мера вивело із себе сміття, яке має прибирати КП «Деснянське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Чернігова хоче зменшити видатки на медицину

«Чим ви займаєтесь на робочому місці? Якого ви хріна ходите взагалі на ту роботу, якщо у вас таке на території? І брешете мені в очі. Ви покращуєте такою роботою мій імідж в очах містян. Ви таким чином виправдовуєте довіру мене до вас? Мені таких говнюків на роботі не потрібно», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Через таку недбалість Владислав Атрошенко пригрозив Віктору Пригарі звільненням. На горіхи перепало й ОЖБК.

«Ну, послухайте, мені нічого не залишається Ну, або ви будете щось робити, будете працювати. Я вас покарати не можу, ну, отже, бити будемо», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

З огляду на виниклу ситуацію, начальник «Муніципальної варти» запропонував штрафувати відповідальних за прибирання сміття.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Якби в школі вчитель так відреагував на не виконані домашні завдання учнем, то уже на наступний день мер би його вигнав з роботи. Так чого ж мер дозволяє собі так спілкуватись з підлеглими? Це запитання поставив мені мій син школяр.

  2. В своё время в Киеве бил один чудик Лёня — космос. Его фразы на цитаты разобрали. Теперь у нас в Чернигове появился ещё один чудик — Атрон. По его цитатам можно уже фельетоны писать. Только вот беда какая, Лёня интеллегентом был, людей не оскорблял, Атрон как в пословице: «Мы вышли из села, а село из нас не вышло.»

Back to top button