Суспільство

Тютюнові вироби вітчизняного й імпортного виробництва тепер можна розрізнити за акцизними марками

За інформацією ДФС України, нововведення не стосуватимуться маркування сигарет із фільтром та без фільтра, а також цигарок. Тобто маркуватимуть сигарили, сигари, тютюн кальянний, жувальний тощо.

Тепер розпізнати тютюнові вироби за видами можна буде таким чином:

— тютюнові вироби вітчизняного виробництва (сигарети з фільтром та сигарети без фільтра, цигарки) маркуватимуться маркою акцизного податку, виготовленою в зеленій кольоровій гамі;

— імпортного виробництва (сигарети з фільтром та сигарети без фільтра, цигарки) – у синій;

— тютюнові виробів вітчизняного виробництва (інші тютюнові вироби – сигари, сигарили, тютюн кальяний, жувальний тощо) – помаранчевій;

— імпортного виробництва – бордовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податківці вилучили тютюн для кальянів вартістю понад 500 тисяч гривень

Введення марок нового зразка дасть змогу уникнути маніпулювання з наклейкою марок акцизного податку, призначених для одного виду тютюнових виробів (сигари, сигарили), на інші – з більшою ставкою податку (сигарети).

Закуплені до 1 липня 2018  суб’єктами господарювання марки попереднього зразка застосовуватимуться у виробництві до їх повного використання. А марковані такими марками тютюнові вироби знаходитимуться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Тютюнові вироби (крім сигарет із фільтром і без фільтра, цигарок), марковані марками попереднього зразка, які виготовлені до 1 липня 2018 року, допускаються до митного оформлення та перебуватимуть в обігу до їх повної реалізації.

Джерело: відділ організації роботи ГУ ДФС

у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button