Суспільство

У 2016-му маленькі українці отримали традиційні імена: серед лідерів – Артем і Настя

У 2016 році молоді батьки намагались дотримуватися трендів останніх років і давали своїм малюкам уже традиційні імена – дівчаток найчастіше називали Анастасіями, а хлопчиків – Артемами.

Журналісти дізналися, на які імена мода в різних регіонах України, порівняли їх із трендами 2015-го і визначили новинки минулого року.

Для дівчаток знову найпопулярнішими іменами стали Анастасія, Софія та Ганна. Щоправда, якщо минулого року Насті впевнено лідирували, то цьогоріч їх наздогнали Соні (обидва імені – лідери у восьми областях), а Ганни посіли почесне друге місце (лідери в чотирьох областях).

На третьому – Вікторії (дві області). У хлопчиків із минулого року нічого не змінилося: ім’я Артем пішло у відрив у 12 областях, за ним – Олександр (чотири області), а Максим і Андрій лідирують у трьох регіонах.

При цьому є й нові тенденції: так, у 2016-му до топ чоловічих імен одразу в трьох областях ввійшов Іван (замінивши Артема на Херсонщині, Олександра на Сумщині і Микиту на Луганщині), а в жіночий топ пробилася Вероніка (витіснивши Софію у Львівській області та Поліну – в Черкаській). Також уперше за тривалий час модними виявилися Матвії та Назари.

А ось для дівчаток батьки дедалі частіше почали вибирати незвичайні імена, водночас мода на Аліс закінчилася: Альбіна і Амалія прийшли на зміну Настям і Алісам на Дніпропетровщині, а на Житомирщині Аліси поступилися місцем Ангелінам.

Крім популярних, зустрічалися в 2016-му й рідкісні імена, часом доволі незвичайні. Наприклад, у столиці тепер живуть маленькі Скай і Оушен – «небо» і «океан» у перекладі з англійської. Також цього року народилася киянка з іменем Україна. Компанію їй склали Мальвіна і Джульєтта.

До речі, багато батьків вважають за краще не ускладнювати та записати в документи одразу скорочені імена своїх дочок: у Чернівецькій області живуть Мія, Катя, в Івано-Франківській – Неля, у Житомирській – дівчинка Альоша, в Одеській – Фані, а в Харківській – Ляля.

А в Київській області є Цезар і Атлантика, в Луганській – Володар і Слов’ян, у Волинській – Періс і Данте, а на Дніпропетровщині – Донья, Буян і Тіматі.

Джерело: zik.ua

Ще статті по темі

Back to top button