Суспільство

У 2017 році запрацює Чернігівський автозавод

У січні 2017 року корпорація «Еталон» має намір інвестувати близько 2 мільйонів доларів у розвиток своїх автозаводів і відновити серійний випуск автобусів. Про це повідомив президент корпорації Володимир Бутко.

Також він розповів, що в 2016-му корпорація вкладала вільні кошти в технічне переоснащення, закупівлю нового обладнання, заходи з енергоефективності, а також у розробку конструкторської документації та створення нових моделей автобусів.

«У 2017 році плануємо вкласти 60-70 мільйонів гривень у машинобудування. Також маємо наміри стосовно будівництва складського комплексу, а це ще близько 70 мільйонів гривень, але тут чекаємо кредитного фінансування, оскільки власних коштів замало», – повідомив президент «Еталону».

Хоча Бориспільський і Чернігівський автозаводи в 2016 році фактично простоювали, в 2017 році корпорація планує почати серійне виробництво автобусів у січні, й випускати до 25 одиниць щомісяця.

До речі, в 2015 році корпорація повідомляла, що випустила 256 автобусів (продано 128 одиниць), 12 тролейбусів і 37 вантажних авто.

Довідково

Корпорація «Еталон» об’єднує 21 підприємство, в тому числі два автозаводи (в Борисполі та Чернігові), а також завод «Український кардан» і Чернігівський ковальський завод.

Ще статті по темі

Back to top button