Суспільство

У бібліотеці Короленка провели годину пам’яті «Їхня жертва безмірна, їхня жертва свята»

Щорічно 20 лютого відповідно до Указу Президента України від 11.03.2015 року відзначається День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові святі отці в храмі заспівали гімн України

З часу розстрілів на Майдані минуло 5 років, але пам’ять про ті криваві дні (18–20 лютого 2014-го) живе у серцях українців. А як інакше? Адже в результаті наступу силовиків загинуло понад 100 протестувальників, багато отримали поранення. Заради майбутнього України беззбройні та патріотично налаштовані Герої Небесної Сотні (а тепер вже Тисячі!) стали супроти до зубів озброєного «Беркуту», поклали свої «душу й тіло» за свободу українського народу. А починалося все з мирної ходи протестувальників під Верховну Раду з вимогою внести зміни до Конституції, які б обмежили повноваження тодішнього президента Віктора Януковича.

До цієї трагічної дати працівники відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка(просп. Миру, 41, 2-й поверх) провели годину пам’яті «Їхня жертва безмірна, їхня жертва свята» та підготували книжкову виставку.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =стали супроти до зубів озброєного «Беркуту», поклали свої «душу й тіло» за свободу українського народу. А починалося все з мирної ходи протестувальників під Верховну Раду з вимогою внести зміни до Конституції, які б обмежили повноваження тодішнього президента Віктора Януковича=
    Брехать не впадло?

Back to top button