Суспільство (відео)

У Чернігові святі отці в храмі заспівали гімн України (Відео)

«За волю держави нашої життя своє поклав. Усіх, хто за Україну життя своє поклав».

У Катерининському храмі Православної церкви України провели молебень пам’яті Героїв Небесної Сотні. Згадали всіх загиблих, тих, хто віддав своє життя, відстоюючи право на свободу, право на гідність, право на власну державу.

«Сьогодні ми згадуємо тих, через кого нині є Україна. Бо не було б героїв Небесної Сотні, то сьогодні не було б і України», — говорить Отець Роман, настоятель храму Святої Катерини.

«Жаль мені. Бідні. Гинуть».

«Якби не ці хлопці, то ми, мабуть, тут би вже й не збиралися. Хочеться пом’янути».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина віддала трьох своїх синів Небесній Сотні

Бути українцем і відчувати гордість, усвідомлюючи свою національну ідентичність. Це було тим головним чинником, що штовхав людей боротись, попри загрозу смерті.

«Я українка. Я хочу, щоб Україна була Україною. Вільною від тих російських найманців».

«Я щира українка. Піднесений у мене такий дух був на Майдані. Стояли ми всі за те, щоб була вільна Україна».

Для нас, українців, важливо сьогодні не забувати про тих, хто загинув, про Майдан, про війну, що триває досі. Адже, забуваючи, наступаємо на ті самі граблі історії, що боляче до крові ранять людські душі.

«Для українців це трагічні сторінки. Це має лишатись у нашій пам’яті. Якби ми пам’ятали такі події сторічної давнини, я впевнений, такого не сталося б зараз», — вважає Андрій Лісовий, заступник голови козацької православної громади Катерининської церкви.

Після молебню присутні поклали квіти до пам’ятного каменя «Борцям за волю і незалежність України» та стели Небесній Сотні. Одним із найзворушливіших моментів заходу стало виконання гімну України просто в стінах храму.

«Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Церковь и политика должны быть отдельно !

Back to top button