Суспільство

У бібліотеці Короленка розгорнуто унікальну виставку «100+»

У рамках проведення Всеукраїнського дня бібліотек у відділі наукової інформації та бібліографії Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка з 24 по 27 вересня розгорнуто унікальну виставку «100 +» (рідкісні та цінні видання з фондів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка).

На виставці представлено видання другої половини ХІХ – початку ХХ ст. із зібрання бібліотеки. Виставка має на меті ознайомити відвідувачів головної книгозбірні області з частиною унікальних видань фонду рідкісних книг, популяризувати знання про книгу, пропагувати культурні цінності, розкрити роль книги в духовній сфері людської цивілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентували тематичну фотодокументальну виставку

Особливістю виставки є колекція унікальних енциклопедичних видань. Цікавим експонатом є «Енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона» – універсальна енциклопедія, видана акціонерним видавничим товариством Ф.А.Брокгауз – І.А.Ефрон (1890–1907). Енциклопедія містить: 121 240 статей, 7 800 ілюстрацій, 235 мап та багато інших ексклюзивих видань.

Експоновані на виставці матеріали можуть зацікавити як фахівців різних гуманітарних галузей науки, так і учнів, студентів та всіх, хто не байдужий до минувшини нашого краю.

Ще статті по темі

Back to top button