Суспільство

У Чернігові презентували тематичну фотодокументальну виставку (Фото)

До 75-ї річниці вигнання з Чернігівщини нацистських окупантів Державний архів Чернігівської області розпочав експонування тематичної фотодокументальної виставки. Експозиція налічує більше 30 документів, майже 20 світлин, 2 карти-схеми, що хронологічно охоплюють період з 1935 по 1948 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрилася креативна фотовиставка

Виставкові експонати поділено на тематичні блоки, серед яких «Чернігів напередодні війни», «Вторгнення», «Нацистський «Новий порядок», «Зруйнований Чернігів», «Відбудова» тощо.

Представлені на виставці документи відтворюють трагічну історію Чернігова та області окупаційного періоду: розстріли мирних громадян та військовополонених, вивезення чернігівців на рабські роботи до Німеччини, знищення населених пунктів.

Заступник директора Державного архіву області Наталія Лобанова звернула увагу відвідувачів на стенди під загальною назвою «Визволення Чернігова та Чернігівщини». Презентовані на них матеріали відтворюють процес вигнання окупантів з Чернігівщини.

Також на виставці представлені статті тогочасних друкованих видань.

У контексті святкування Дня міста Чернігова звертає на себе увагу стенд під назвою «Відбудова», що містить документи та фотоматеріали, на яких зображена участь людей у відбудові обласного центру.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button