Суспільство

У бібліотеці на Чернігівщині дорослі можуть безкоштовно вивчати українську й англійську

Багато бібліотек уже давно перестали бути книгозбірнями, натомість перетворилися на сучасні простори, де не тільки читають книжки, а займаються справами до душі, спілкуються та здобувають корисні знання.

Зокрема в Городнянській централізованій бібліотечній системі вже три роки діють безкоштовні курси української мови, а невдовзі запрацюють ще й курси англійської. І ці заняття – для дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літописна Лутава: загадкове місто Придесення

«Ініціаторка безкоштовних курсів української мови колишня вчителька Олена Павлівна Шитюк. Вона, до речі, є викладачкою цих курсів. А стартували вони три роки тому, 20 лютого. Спершу було дуже багато відвідувачів. Були й школярі, але вони чогось потім відійшли, бо, мабуть, українську мову вивчають у школі. Тож приходять дорослі. Бо це курси для дорослих, а не для дітей. Викладачка готувалася до занять і за планом навчання відбувалося. Потім була деяка перерва, коли Олена Володимирівна зі зрозумілих причин виїжджала до доньки за кордон. Але курси відновилися. Вонивідбуваються щосуботи об 11 годині», – розповідає Наталія Чередниченко, провідний бібліотекар. 

Невдовзі в бібліотеці розпочнуть роботу нові курси – англійської мови. Бо ця іноземна мова дуже затребувана всучасному суспільстві. 

«У першу середу лютого має бути перше заняття. На волонтерських засадах викладатиме вчителька англійської мови Світлана Володимирівна Музиченко. Нині тестуємо майбутніх слухачів, які знання вони мають і який курс їх цікавить – для навчання, спілкування, роботи, поїздки за кордон. На сьогодні вже записалися понад 20 людей», – зазначила Наталія Чередниченко.

Ірина Осташко

Фото – Городнянська централізована бібліотечна система

Ще статті по темі

Back to top button