Суспільство

У чернігівських школах тепер не буде медсестер

Із нового 2020 року ще 11 шкіл Чернігова залишилися без медсестер.

10 січня управління освіти розіслало директорам шкіл копію листа від КП «Дитяча поліклініка №1», де зазначило, що у зв’язку з відсутністю медичних працівників заклади загальної середньої освіти №4, 6, 10, 13, 14, 17, 18, 20, 21, 24, 34 не будуть забезпечені медсестрами.

2020-01-15_101523

«По Україні шкільних медсестер ніде вже немає. Шкільне відділення змінює форму своєї роботи.

Медсестри не сидітимуть у школах. Щодо Чернігова, то велика кількість медсестер зараз уже звільнилася, ті, хто залишився, – працюватимуть у поліклініці та виконуватимуть свої посадові обов’язки.

До речі, зараз багато і вакантних місць серед медсестер. Всього по місту в школах залишилися працювати чотири медсестри, решта звільнилися», – розповіла заступник головного лікаря з медичних питань дитячої поліклініки №1 Наталія Крючко.

Вона також уточнила, що зі шкіл міста всю медичну документацію про учнів, а саме Форму 063 – карта профілактичних щеплень, уже передано лікарям, із якими підписано декларацію.

«Якщо необхідно, медсестри ходитимуть до школи. Це буде лише частина їхньої роботи. Масових вакцинацій у школах не буде, – це порушення закону. Усі щеплення робитимуть у лікаря, з яким підписана декларація. Поступово всі медсестри, які ще працюють у школі, перейдуть працювати до поліклініки.

Якщо з дитиною щось трапляється в навчальному закладі, вчитель повинен, з огляду на ситуацію, повідомити батьків учня, зателефонувати медсестрі, яка прийде з поліклініки, або ж зателефонувати до «швидкої».

Медсестра не має права робити дитині якісь маніпуляції, давати медичні препарати. А от тиск чи температуру, так, звісно, може поміряти. Далі вона повинна викликати батьків чи викликати «швидку», а не давати дитині якісь ліки», – наголосила Наталія Крючко.

Вона також зазначила, що аптечка має бути не лише в медичному кабінеті школи, а й у кожному класі. Про це повинні дбати директори шкіл, а не медичні працівники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам сайту «Город«

Ще статті по темі

Back to top button