Суспільство

У Чернігові зафіксовано температурний рекорд ЧL

Чернігівці вже змінили теплі куртки на футболки, черевики – на легкі туфлі та кросівки і насолоджуються чудовою погодою. Дерева та газони радують погляд весняною зеленню. Розквітли абрикоси.

Погода у квітні б’є нові рекорди. Стовпчик термометра 12 квітня піднявся до 21 градуса. За 120 років спостережень цього дня було найтепліше лише в 2001-му. Тоді було зафіксовано +20,5 за Цельсієм. Тобто рекорд 15-річної давнини оновлено на півградуса. А на вихідних Чернігів пережив найтепліші квітневі ночі за останнє століття, запевняють у Гідрометцентрі.

Синоптики переконані: у квітні ще слід очікувати заморозків. Ймовірно, в останній декаді. Адже квітень – примхливий місяць. Наприкінці тижня в Чернігові очікується невелике зниження температури до +15 градусів. Дощитиме у п’ятницю, суботу та неділю. Найбільше опадів слід очікувати у ніч із п’ятниці на суботу. Ще в суботу можлива геомагнітна буря, тож особливо уважними мають бути люди, які страждають на серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання.

Ще статті по темі

Back to top button