Суспільство

У Чернігівській області виявлено факт самовільного видобування корисних копалин

Із метою перевірки оперативної інформації прикордонного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України представниками Державної екологічної інспекції в області на чолі з Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області Сергієм Жуком проведено заходи державного нагляду (контролю) на території Неданчицького старостинського округу Любецької селищної ради Чернігівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині сільгосппідприємство самовільно захопило землю

Перевіркою виявлено факт самовільного видобутку корисних копалин місцевого значення – піщано-гравійної суміші (піску) на земельній ділянці з кадастровим номером 424485600:11:001:0002, що знаходиться у державній власності. На місці огляду влаштовано кар’єр та присутні ознаки роботи спеціалізованої техніки із завантаження та вивезення піску за межі ділянки. На відстані приблизно 500 м від кар’єру, обабіч ґрунтової дороги в напрямку с.Неданчичі облаштовано ділянку для зосередження видобутого піску, на якій на момент перевірки наявні орієнтовно 150 куб.м піщаної суміші.

Зазначеними діями допущено порушення вимог ст. 23 Кодексу України про надра, ст. ст. 20, 96 Земельного кодексу України та ст. 35 Закону України «Про охорону земель».

Розраховано розмір збитків, завданих державі внаслідок самовільного користування надрами, на суму 3 528 000 гривень.

Матеріали перевірки передано до Чернігівської окружної прокуратури Чернігівської області для порушення кримінальної справи.

ДЕІ у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button