Суспільство

У чернігівській школі на Шерстянці відкрили сучасну їдальню (Фото)

Модернізований харчоблок. Так відтепер виглядає обідня зона в школі на Шерстянці. Тут вдалося закінчити реалізацію проєкту, розпочатого ще до широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію України. 

— З моменту будівництва школи, з 1994-го року як вона почала функціонувати, в їдальню ніхто нічого не вкладав. І, крім фізичного, ще й багато чого морально застаріло. Тому все було повністю змінено та відновлено. Тут відтепер працюватиме обладнання, якого немає в жодній школі. Це як взірець того, що хотілося б робити надалі,  говорить начальник Управління освіти ЧМР Василь Білогура. 

Обладнання станом на 24 лютого 2022 року вже було закуплено і знаходилося в школі. І попри те, що навчальний заклад пошкодило російськими снарядами, його все ж вдалося вберегти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два Різдва: яких дат дотримуються чернігівці (Відео)

— Звісно були дуже великі переживання у співробітників навчального закладу за його збереження і дякую їм, що все повністю збережено. Сьогодні ми маємо можливість його  встановити і діти будуть ним користуватися,   — висловив слова вдячності начальник Управління освіти. 

Модернізувати харчоблок вдалося завдяки співфінансуванню з державного та міського бюджетів.  Тут замінили абсолютно все, починають від електропроводки, системи водопостачання та водовідведення і закінчуючи закупівлею нової техніки та кухонного приладдя.

Роботи ще не завершені, тут планують розфарбувати стіни, а сам простір розбити на так звані зони, щоб використовувати  не лише як їдальню, а й, наприклад, місце для зустрічей старшокласників.

Разом з тим, їдальня вже починає працювати.

— З державного бюджету ми отримали 2,7 млн грн на закупівлю обладнання. Ремотні роботи проводилися коштом міського бюджету,  це ще близько 4 млн грн. Разом 6,7 млн грн, — повідомив Василь Білогура. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button