Суспільство

У Чернігівському драмтеатрі відновили дах

Рік тому, 19 серпня 2023 року, російська ракета Іскандер вразила Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім.Т.Шевченка. Були зруйновані дах і частина основної будівлі. Закладу довелося зупинити роботу.

Впродовж листопаду-травня 2023-2024 року в театрі були проведені консерваційні роботи даху, демонтажні роботи, підсилення конструкцій та цегляних стін, зведена покрівля та встановлено утеплення перекриття на загальну вартість близько 300 000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Щоб ми себе почували вільними людьми у незалежній Україні»: Сергій Бутко – про сенс деколонізації на Чернігівщині

Фінансову підтримку для проведення робіт надала французька агенція з міжнародного технічного співробітництва Expertise France в межах програми mAIDan Україна, що фінансується Міністерством Європи та закордонних справ Франції French Ministry for Europe and Foreign Affairs.

«Відновлення роботи нашого театру – це непересічна подія для всіх жителів Чернігівщини, яка дозволяє нам знову жити повноцінним культурним життям. Дякуємо за таку можливість нашим закордонним партнерам», — висловив вдячність директор театру Сергій Мойсієнко.

Вже з 20 серпня в театрі заплановані прем’єрні вистави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Expertise France in Ukraine

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button