Суспільство

У Прилуках вирішили проблему бродячих собак

У м. Прилуки 1 жовтня розпочав свою роботу Реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Сьогодні в Центрі, що знаходиться далеко від людських осель на колишній території КП «Прилукитепловодопостачання» біля очисних споруд, є всі умови для повноцінної реабілітації та тимчасового перебування чотирилапих безхатченків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині собаки нападають на людей

Приміщення Центру обладнані за всіма нормами. Тут є обов’язкова для реабілітації тварин карантинна зона, до якої першочергово мають потрапляти тварини з вулиць і перебувати там протягом місяця. У цей період будуть узяті різноманітні аналізи, проведені лабораторні дослідження на виявлення ймовірних інфекцій і захворювань, а за потреби – подальша вакцинація та стерилізація.

Після місячного карантину тварин переведуть до зручних вольєрів. Також на подвір’ї Центру передбачена зона для вигулу собак, обладнано санітарні приміщення.

На кожну тварину, яка потрапить до Реабілітаційного центру, буде заведено амбулаторну картку, в якій відзначатиметься весь період лікування та реабілітації чотирилапого пацієнта.

Загалом же, керівництво Центру наголошує, що все-таки це не притулок, а саме реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Тому після проходження реабілітації та стерилізації для тварин шукатимуть нові домівки.

Наразі реабілітацію в Центрі проходять чотири тварини.

Джерело: «Град Прилуки»

Ще статті по темі

Back to top button