Суспільство

У чернігівському садочку дітей обливають водою (Фото)

У 37-му чернігівському садочку влаштовують уроки загартовування. Найзручніший час для таких процедур – літо. А тому малечі влаштовують водні процедури, ортопедичні уроки та сонячні ванни.

Завідувач ДНЗ № 37 Тетяна Середа запевняє, що такі уроки не лише приносять малечі купу позитивних емоцій, а ще й добре впливають на їхнє здоров’я.

«Ми погодили це з батьками і разом розробили цілу низку вправ для загартовування, – розповідає Тетяна Середа. – На ранкових прогулянках кожна група влаштовує фізкультурні п’ятихвилинки. Потім ми виносимо тазики з водою кімнатної температури й обливаємо ніжки. Дозволяємо дітям погратися у воді зі спеціальними іграшками».

Малеча радіє й сміється, коли легенькі струмені води поливають дитячі ніжки. Після водних процедур дітлахам розстилають килимки. Вони вмощуються рядочком і кілька хвилин засмагають.

«Діти вже достеменно знають, що й за чим ми робимо, – розповідає вихователька 11-ї групи Ірина Стеценко. – Іноді,коли погодні умови не дозволяють і ми не проводимо цих процедур, діти дуже засмучуються».

Після таких, хоч і кількахвилинних оздоровчих розваг у дітей, як зазначають вихователі, збільшується апетит і покращується сон. Після денного сну кожен малюк 11-ї групи прямує до свого одягу спеціальними стежками. Ортопедичні килимки масажують ступні дитячих ніжок. Килими виготовлені руками вихователів.

«Ми довго збирали кришечки з пластикових пляшок, – жартує Ірина Стеценко. – Ґудзики позносили з домівок. Вони повинні бути різного діаметру. Так само й кришечки. Один килимок жорсткіший, інший – лагідніший. Але всі вони однаково корисні для ніжок наших діток».

Медики таку практику оцінюють на «відмінно». Адже рельєфна поверхня відмінно тонізує шкіру стопи дитини, даючи все найнеобхідніше навантаження дитячим ніжкам. Такі процедури позбавляють плоскостопості. Допомагає масажний килимок і при формуванні правильного зводу стопи, оскільки кісткова система в діток дуже гнучка і доволі легко піддається корекції.

«Я дуже задоволена такими уроками загартовування, – ділиться враженнями мати дошкільняти Тетяна Коцур. – Хоч у нас і немає проблем із плоскостопістю, та вдома займатися профілактичними методами не вистачає часу. Тому я дуже рада, що в нашій групі цьому приділяють стільки уваги. Позитивно впливає на стан здоров’я мого сина й обливання водою. Ми часто хворіли взимку та й щоосені. А тепер його організм поступово звикає й загартовується».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Молодці. моя донька ходила в цей садок.. там завжди щось цікаве вигадують для дітей…

Back to top button