Суспільство

У Чернігова через руйнацію колектору утворилось провалля: десять будинків під загрозою відключення водопостачання

Сьогодні, 27 квітня в мікрорайоні Масани, по вулиці Незалежності, 42, з’явився провал асфальту на місці проходження каналізаційного колектору діаметром 600 мм.

Про це повідомляє КП «Чернігівводоканал».

Також, просідання асфальту було зафіксовано на тротуарі та проїзній частині дороги, в’їзду до магазину Велмаркет.

Просідання виникло через руйнацією залізобетонного колектору діаметром 600 мм.  Зазначений колектор було побудовано у 1990 році і через нього здійснюється водовідведення понад 10 багатоповерхових будинків в районі Масанів.

Рішення по відновленню колектора буде прийматися в понеділок, 29 квітня, після додаткового обстеження місця аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юна художниця з Чернігівщини отримала два дипломи міжнародного класу

Однак, в охоронній зоні колектора збудовано торгівельні точки, які унеможливлюють оперативне проведення аварійно-ремонтних робіт.

Глибина залягання зазначеного колектора близько 6 м, через що ширина котловану може перевищити 10 м, тобто, торгівельні точки попадають в зону проведення робіт.

Комунальники зазначають, що існує загроза припинення роботи колектору через його руйнацію,внаслідок чого водопостачання значної кількості будинків може бути припинено.

Службою каналізаційних мереж КП Чернігівводоканал було встановлено огородження та попереджувальні дорожні знаки в місцях пошкодження асфальтобетону.

Комунальники закликають водіїв та пішоходів бути уважними та не наближатися до місць просідання асфальтобетонного покриття, наражаючи на небезпеку себе та своїх близьких.

Довідки за телефоном аварійна диспетчерської служби КП Чернігівводоканал

0 800 50 50 51

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button