Суспільство

У Чернігові будують альпійську гірку з луганського та кримського каміння

Біля центрального корпусу Чернігівського обласного онкологічного диспансеру будують альпійську гірку з водограєм.

Ідейний натхненник проекту − Борис Дєдов.

«Онкологічний заклад – остання надія для тих, кому доля приготувала надскладне випробування. І його завдання як митця – докласти сил і не дати хворобі заполонити душу та світогляд такої людини. Альпійська гірка – це місце, куди людина може прийти посидіти, відпочити, помилуватися природою і підживитися позитивною енергетикою, щоби й надалі виборювати життя», – прокоментував автор архітектурного проекту.

На думку головного лікаря Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерія Зуба, окрім ліків, які зазвичай потрібні при лікуванні онкологічних захворювань, ще є й цілюща сила мистецтва. Це ті внутрішні резерви, що дають людині змогу повірити, що вона може стати здоровою, що їй Бог дав такі ж можливості, як і всім іншим. Мистецтво випромінює колосальну енергію оптимізму та подолання складних життєвих перепон. Долання цих перешкод − це те, що має бути абсолютно в усіх – від здорових до тих, хто захворів!

Робота над проектом триває, остаточно поле для творчості ще не зорано: є кілька як технічних, так і художніх моментів, над якими ще доведеться серйозно попрацювати. Втім, початок уже покладено. За площею гірка становить 20 квадратних метрів. По периметру вона вже обкладена луганським камінням і вкомплектована лавочками зеленого кольору, виконаними у стилі ретро. Конструкцію водограю виготовлять із мармуру молочного та коричневого кольорів. Своєрідним акцентом проекту стануть білі валуни, згодом вони мають обрости мохом. Каміння свого часу було завезене з Криму.

Джерело: Чернігівський онкологічний диспансер

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button