Суспільство

У Чернігові державні підприємства стають приватними

Чернігівська філія державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» працює в автономному режимі, нікому не підпорядковується і її працівники нічого не знають. Саме таке враження складається після телефонного діалогу з його загадковою працівницею Іриною Федорівною.

Керівниця філії, що розташована по вулиці 1-го Травня, 180, Вікторія Крисько у відпустці, тому її підлеглі діють за принципом казки «Вовк і семеро козенят» – журналістів (вони виконують роль злого вовка) до себе не пускають, нічого нікому не кажуть, допоки не повернеться їхня керівниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні тварини на контролі. Як зміниться відповідальність власників

Вищезгадана Ірина Федорівна, яка на час відсутності керівника виконує його обов’язки, на прохання дати відеокоментар для сюжету про стан обліку тварин в області відреагувала так:

– Жодного інтерв’ю ми давати не будемо. Немає керівника, після 25-го телефонуйте, нехай вона дає інтерв’ю. Ми не маємо права давати коментарі. Ми не та організація, яка дає та робить інтерв’ю. Ви, переш ніж сюди телефонувати, дізнайтесь, що ми робимо і чим ми займаємося.

На зауваження про те, що вони працюють за бюджетні кошти, Ірина Федорівна зробила поправку, що переросла в такий діалог:

– Помилочка. Ми не за бюджетні кошти. Ми не бюджетна організація. Ви не туди зателефонували.

– Ви приватна структура?

– Так.

– Приватна? У вас же на сайті написано «державне підприємство»?

– Ми – державне підприємство з власним фінансуванням. У нас немає бюджетних коштів. У нас власне фінансування. Це зовсім інші поняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка пропонує встановити смітники для прибирання за собаками

Отак. Коли чернігівцям і українцям загалом розказують про шлях до Європи, складне законодавство і довгу дорогу до «справжньої незалежності», державні підприємства, де крутяться чималі кошти, де-факто стають приватними, принаймні так можна зрозуміти зі слів їхньої працівників. Створила їх держава, умови та повноваження для роботи дала держава, статус фактичного монополіста дала держава, а тепер «у нас власне фінансування» і звітувати перед людьми ніхто не зобов’язаний.

Ще статті по темі

Back to top button