Суспільство

У Чернігові готуються провести ЕcoВattle зі збору батарейок

«Екомісто Чернігів» оголосило про конкурс на відбір екоменторів. Восени воно готується провести батл зі збору батарейок і великий форум.

У Молодіжному центрі 1 серпня громадська організація «Екомісто Чернігів» провела презентацію свого проекту «Plan «B». «Ми маємо на меті поширювати інформацію про можливості правильної утилізації батарейок та інших відпрацьованих елементів живлення серед громади Чернігова», — розповів Сергій Забара, керівник проекту.

Із 1 серпня організація шукає 34 екоментори з Чернігова, які стануть учасниками проекту. Вік — не обмежений, але найбільше організатори запрошують учнів старших класів і студентів. Завданням менторів буде координувати екологічний проект в одній із загальноосвітніх шкіл міста і прочитати для дітей п’ять лекцій про вплив батарейок на середовище. Оголошення й анкету розміщено на фейсбучній сторінці організації: https://www.facebook.com/eco.cn.ua/

У вересні планують провести черговий EcoBattle. Перший був у 2017 році, коли чернігівські школярі за травень зібрали близько 55 тисяч відпрацьованих батарейок.

«За відпрацьовані батарейки ми видаватимемо екомонети. За них учні зможуть отримувати призи: 1 батарейка = 1 монета = 1 гривня. Монети можна буде обміняти на ласощі чи квиток до розважального центру «Планета». Будуть й інші подарунки», — повідомив Сергій Безбородько, керівник ГО «Екомісто Чернігів».

Організатори наголосили, що представники бізнесу можуть долучитися до ініціативи й запропонувати свої подарунки для учасників EcoBattle.

Кожен, хто прийде обмінювати монети на сувеніри, буде отримувати квиток-запрошення на екологічний форум, який відбудеться у жовтні в приміщенні Чернігівського молодіжного центру.

Також Сергій Забара розповів, що на початку проекту провели соціологічне дослідження. Загальна кількість опитаних — 569 осіб: 34% чоловіків і 66% жінок. Їхній вік в основному 26—35 років, трохи менша група за чисельністю 36—60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоактивісти висадили квіти на громадському городі

Коли люди відповідали на запитання «що вони роблять з використаними батарейками», виявилося, що 19% викидають у смітник, 28% зберігають вдома, 53% віддають на утилізацію.

«Ще є над чим працювати. Майже половина або зберігають удома, або викидають у смітник (що найгірше)», — так оцінив результати дослідження Сергій Забара.

Проект реалізовуватимуть упродовж чотирьох місяців, його фінансують за ґрантовою програмою Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

ГО «Екомісто Чернігів» займається темою безпечної утилізації батарейок 4 роки.

Проект реалізують за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у межах TransitionPromotionProgram. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Ще статті по темі

Back to top button