Суспільство

У Чернігові на 4,4 мільйона гривень закупили матеріалів для відновлення будинків

На майже 4,4 мільйона гривень уже придбано матеріалів для відновлення пошкоджених будинків у Чернігові. Це частина коштів із 30 мільйонів гривень, виділених із міського бюджету для відновлення будинків, що постраждали від російської військової агресії на території України.

Про це повідомляє Управління ЖКГ міської ради.

Закуплені будівельні матеріали насамперед спрямують на будинки, які обслуговують комунальні підприємства. Їх найбільше. Також формується перелік необхідного оснащення для робіт у будинках відомчого фонду, ОСББ та ОЖБК. Подальші закупівлі спрямовуватимуть і на них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи Чернігова: деякі закриють, решту – рятуватимуть (Відео)

Будматеріали використають для ремонту покрівель і скління вікон у під’їздах багатоквартирних будинків.

Розподілятимуть матеріали за заявками від обслуговуючих організацій, відповідно до порядку, затвердженого виконавчим комітетом Чернігівської міської ради.

А ось питання підтримки українців у відновленні їхнього зруйнованого війною приватного житла бере на себе держава.

Нагадаємо, що чернігівцям, житло яких постраждало від обстрілів, із метою фіксації факту пошкодження та/або знищення майна слід звертатися до правоохоронних органів і Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Також містяни мають право подати інформаційне повідомлення з використанням мобільного додатка порталу «Дія».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button