Суспільство

У Чернігові на невизначений час половина міста залишилася без гарячого водопостачання

У Чернігові відсьогодні частина багатоповерхових житлових будинків, яким послугу з теплопостачання надає, зокрема, АТ «Облтеплокомуненерго», не матиме гарячого водопостачання. Спроможність входження у наступний опалювальний сезон залежить від термінового фінансового врегулювання на рівні уряду України.

Проблема пов’язана з тим, що 19 травня на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалене рішення про те, що уряд більше не регулюватиме ціни на газ і не зобов’язуватиме НАК «Нафтогаз України» продавати блакитне паливо для теплогенеруючих суб’єктів. Відтепер усі підприємства укладатимуть контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Тобто з 20 травня припиняється режим покладення спеціальних обов’язків постачання газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде гаряча вода та фініш опалювального сезону: як Чернігів увійде в теплий сезон (Відео)

На сьогодні ситуація з постачанням газу і, відповідно, з гарячою водою має такий поточний стан: будинки, які під’єднані до «Облтеплокомуненерго», можливо, весь міжопалювальний сезон не матимуть гарячої води. ТЕЦ технологічно не може зупинитися, тому гаряча вода частині чернігівців наразі постачатиметься.

Усі котельні «Облтеплокомуненерго» були змушені зупинитися. На даний час не надаються послуги з гарячого водопостачання 345 житловим будинкам, 9 школам, 16 дитсадкам, 14 медичним закладам. Що стосується «Спеценергоком», то не обслуговуються 7 житлових будинків, 1 лікарня і профтехучилище. Щодо ТЕЦ – проводяться гідравлічні випробування, 60 будинків також не мають гарячого водозабезпечення.

Наразі «Облтеплокомуненерго» підписало договір із ТЕЦ, відповідно до якого в перспективі після виконання ремонтних робіт на вул. Рокоссовського 298 будинків на 100% будуть забезпечені гарячою водою. Але 171 будинок, який під’єднаний до котелень, на жаль, буде без гарячої води.

За інформацією пресслужби Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button