Суспільство (відео)

Чи буде гаряча вода та фініш опалювального сезону: як Чернігів увійде в теплий сезон (Відео)

Ось-ось Чернігів уже офіційно, за комунальними стандартами, попрощається із зимою. Опалювальний сезон, чималі платіжки, а з ними й субсидії попрощаються з чернігівцями на пів року.

«Отже, о 9.00 15 квітня, в четвер, відключаємо. Закінчуємо опалювальний сезон»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«За два дні буде припинена подача теплоносія до таких об’єктів, як житлові будинки. А такі об’єкти, як медичні стаціонарні заклади, що потребують подачі додаткових теплоносіїв, за письмовими зверненнями будуть цей теплоносій отримувати»,- Олексій Щербина, генеральний директор ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА».

Наразі тепло залишать лише в деяких соціальних об’єктах.

«Працюватиме пологовий будинок і лікарні, там, де ковідні хворі. Це за окремим розпорядженням»,- Віктор Геращенко, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, коли в Чернігові закінчать опалювальний сезон

Цього року закінчення опалювального сезону збіглося зі стандартною звичною датою – серединою весни.

«Цього року бачимо, що дата збіглася з 15 квітня, але, відповідно до закону, ми закінчуємо опалювальний сезон тоді, коли середньодобова температура +8 протягом трьох діб»,- Віктор Геращенко, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

У той час, коли тепло в батареях замінить тепло сонця, залишається відкритим питання гарячої води, яка, за аналогією минулих років, може розпрощатися зі споживачами разом із сезоном опалення.

«До 1 травня буде все нормально, а там, якщо будуть зміни до постанови КМ 867, то будемо працювати, якщо не буде, то питання відкрите»,- Віктор Геращенко, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

Загалом, за словами постачальників тепла, процес відключення не є складним, порівняно з початком сезону обігріву. Тому припинити обіцяють вчасно. Залежно від суб’єкта постачання, це займе від однієї доби до півтори.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button