Суспільство

У Чернігові на Савчука замінили колектор, що працює з 1975 року

Днями, завгоспом позашкільного навчального закладу по вул. Молодчого було виявлено провал ґрунту на зеленій зоні в районі вулиці Савчука.

За результатами обстеження було встановлено факт руйнації склепіння каналізаційного колектору діаметром 800 мм. Колектор працює з 1975 року і зроблений із залізобетону. Через газову корозію склепіння колектору повністю обвалилося, що загрожувало не тільки зупинкою водовідведення значної частини території Чернігова, але і могло стати причиною руйнації проїзної частини вул. Савчука, під якою він проходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбудовують будинок на Толстого, який пережив прямі влучання рашистських снарядів (Фото)

Саме через цей колектор стічні води з району Бобровиці, вулиць Шевченка, Левка Лук’яненка та Захисників України надходять на головну каналізаційну насосну станцію міста.

Припинення водовідведення автоматично потягне за собою припинення централізованого водопостачання. Тому було дуже важливим відновити колектор в найкоротші терміни.

Ці роботи було виконано учора, 28 грудня. Тридцять метрів аварійного каналізаційного колектору було оперативно замінено, а водовідведення — відновлено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: КП «Чернігівводоканал»

Ще статті по темі

Back to top button