Суспільство

У Чернігові перевірили стан забруднення атмосферного повітря

У липні Чернігівським ЦГМ відібрано 648 проб атмосферного повітря. Проби на вміст завислих речовин, діоксиду сірки, діоксиду азоту та важких металів були проаналізовані в лабораторіях Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. Вміст оксиду вуглецю визначався фахівцями Чернігівського ЦГМ на місці.

Загальний рівень забруднення повітря в місті оцінювався як низький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологія і чернігівці: містяни розповіли, як вони дбають про здорове довкілля (Відео)

Повітря міста, як завжди, було найбільш забруднене діоксидом азоту, середньомісячна концентрація якого перевищувала середньодобову гранично допустиму концентрацію (ГДКс.д.) у 2 рази.

Середньомісячні концентрації інших визначуваних домішок були нижчі за відповідні гранично допустимі концентрації та становили: з оксиду вуглецю – 0,5 ГДКс.д., з діоксиду сірки та завислих речовин – 0,3 ГДКс.д.

Максимальні концентрації становили: з діоксиду азоту – 0,8 ГДКм.р., з оксиду вуглецю – 0,4 ГДКм.р., з завислих речовин – 0,2 ГДКм.р., з діоксиду сірки – 0,1 ГДКм.р.

Забрудненість повітря діоксидом азоту та оксидом вуглецю була дещо вищою.

За результатами вимірювань специфічних домішок у повітрі м. Чернігів у ІІ кварталі 2021 р. вміст важких металів (свинець, манган, хром, залізо, кадмій, мідь, нікель, цинк) не перевищував рівня 0,1 ГДКс.д.

Чернігівський обласний центр з гідрометеорології

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button