Суспільство

У Чернігові підготували нові правила поводження з домашніми тваринами

Чернігів, який ще кілька років тому потерпав від зростання кількості безпритульних тварин, за останній час стабілізував ситуацію. Причиною цього стало створення комунального підприємства «Крок до тварин», яке активно займається найголовнішим – стерилізацією тварин.

За словами начальниці комунального підприємства Тетяни Діденко, ситуацію з кількістю тварин вдалося стабілізувати, але вона залишається нерегульованою. Причина цього – поповнення новими викинутими тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діяти, якщо зустріли посеред вулиці хижу тварину та хочете допомогти

«Головна причина, чому є безпритульні тварини, – це безвідповідальність людей. На жаль, сьогодні законодавство не регулює цього питання. На сьогодні нами вже розроблено нові правила щодо утримання домашніх тварин. Вони передбачають обов’язкову реєстрацію тварини й адміністративну відповідальність, якщо вона опиняється на вулиці. Проте ці правила ми ще не виносили на сесію, адже на сьогодні Верховна Рада розробила новий закон про поводження з тваринами, проголосували за нього в першому читанні, в другому ще ні. Ми чекаємо, коли цей закон вийде, щоб наші правила не суперечили йому», – розповіла Тетяна Діденко.

За її словами, відповідальність за дії безпритульних тварин мають нести не самі тварини, а люди.

За останніми підрахунками 2017 року, кількість безпритульних, які були одномоментно на вулиці, становила майже тисячу, тобто загалом налічується десь приблизно три тисячі. На сьогодні, за словами Тетяни Діденко, ця кількість значно менша.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button