Суспільство

У Чернігові планується заміна каналізаційного колектору

Рішенням Чернігівської міської ради на сесії 25 січня на реконструкцію каналізаційного колектору по вул. Глібова було перенесено 20 млн. грн. з проектів відновлення кладовища «Яцево» після обстрілів.

Ще 70 млн. грн. на реконструкцію каналізації погоджено перенаправити з інших об’єктів благоустрою міста. Загальна вартість робіт складе 90 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну завезли небезпечне печиво: чернігівців просять бути обережними

Цей колектор обслуговує великий мікрорайон і його заміна необхідна уже давно. У рамках робіт з реконструкції самопливного каналізаційного колектору по вул. Глібова передбачається заміна близько 2300 метрів труб діаметром 1000-800 мм та понад 220 метрів труб діаметром 250-160 мм. А також будівництво понад 50 каналізаційних колодязів діаметром 2500-1000 мм. Роботи складні – глибина пролягання конструкцій сягає до 8 метрів під землею.

Щодо кладовища «Яцево», то під час боїв воно опинилося в епіцентрі обстрілів. Знищені або дуже пошкоджені всі цехи і будівлі, станки і обладнання комунальників. Але це важливий об’єкт для міста, який функціонує, продовжується його обслуговування комунальним підприємством «Спецкомбінат».

Саме комунальним підприємством у минулому році було замовлено проекти відновлення. Наразі на це передбачено виділення близько сорока мільйонів гривень. Після перевірки проектів управління ЖКГ зможе роз’яснити, які саме роботи будуть зроблені і скільки коштів для цього необхідно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Управління ЖКГ

Ще статті по темі

Back to top button