Суспільство

У Чернігові по проспекту Миру висадили сакури (Фото)

У Чернігові наразі триває місячник із благоустрою. У різних куточках міста з’являється все більше нових насаджень. Зокрема, працівники комунального підприємства «Зеленбуд» сьогодні, 27 квітня, висадили чотири сакури по проспекту Миру.

Як розповіла майстер зеленого господарства КП «Зеленбуд» Дарина Чепурна, це 8-10-річні дерева, повна назва яких — Вишня пташина (сакура) Плена. Їх висадили на місці старих каштанів, які всохли.

 На цій алеї вирішили висадити сакури, оскільки вони є більш декоративними та квітучими. Сподіваємось, що вони зацвітуть вже цього року десь у травні. Для кращого росту зараз ми використовуємо гідрогель, який утримує вологу у прикореневій системі. Також для дерев закупили гарне добриво. Усі рослини, які купуються підприємством для посадки у місті – перевірені у часі і пристосовані для нашого регіону, тобто можуть приживатися у міських умовах, — сказала вона.

Такі ж сакури ростуть у нашому місті, зокрема, на бульварі по просп. Миру. Особливого догляду вони не потребують. Потрібно лише вчасно поливати та підживлювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наїлися тараньки: двоє чернігівців потрапили до лікарні з ботулізмом

Цієї весни працівники КП «Зеленбуд» вже висадили в різних частинах міста чимало різних дерев. Зокрема, 14 ялин та велику алею дубу болотного на в’їзді до Чернігова.

Буквально вчора завдяки їм на вулиці Рокоссовського з’явилися 40 семирічних кленів гостролистих. Молоді дерева мають вже сформовану кореневу систему і повинні добре прижитися у відкритому ґрунті. Висота їх до 15-ти метрів, ширина крони до 7-ми метрів. Ці дерева теж гарно зарекомендували себе у міських умовах.

Нагадаємо, кілька останніх років у Чернігові при озелененні вулиць та заміні фаутних дерев на нові висаджуються вже підрощені садженці віком 7-8 років і більше. Це ініціатива та доручення чернігівського міського голови, пов’язане з тим, що менші деревця в міських умовах часто-густо швидко гинуть — як від техногенних факторів, так і від рук людей. Для того, щоб компенсувати витрати на закупівлю більш дорогих підрощених дерев, у місті одночасно збільшені й суми відновної вартості, сплачуваної при їх видаленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button