Суспільство

У Чернігові поливають клумби в дощ

Сьогодні, 14 травня, в соціальних мережах містяни почали викладати фото та відео, де комунальники поливали клумби та газони в дощ.

За словами начальника КП «Зеленбуд» ЧМР Романа Старікова, роботи з поливу почали ще вчора і продовжили сьогодні. «Так, дійсно, сьогодні ми працюємо в місті, відповідно до технологічного процесу. Роботи почали ще вчора, вранці продовжували, коли дощу ще не було. Поливаємо передусім ті дерева та кущі, що показують слабкі життєві показники. А також висаджені нещодавно, як, зокрема, ялини на в’їзді до Чернігова. Вочевидь, природних опадів для цих рослин зараз недостатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці продовжують нищити міські клумби

Фото у Мережі багато, є навіть відео, коментувати кожне, напевно, не варто. За словами наших робітників, земля на деяких ділянках була настільки сухою, що їм доводилося вручну буквально розбивати тверді глиби. Аби розпушити землю, її треба було терміново зволожити.

Крім того, під час проведення планових робіт із догляду за рослинами ми виявили велику кількість личинок хруща. Щоб провести якісну обробку від цього шкідника, треба зробити правильне проливання кореневища висаджених дерев перед тим, як обробити їх відповідним засобом захисту рослин. Звичайного дощу для цього теж замало», – зазначив він.

Ще статті по темі

Back to top button