Суспільство

У Чернігові постраждалим містянам мають виплатити компенсацію збитків

*Актуально

Усі постраждалі від негоди чернігівці повинні отримати відшкодування збитків із бюджету. Про це під час засідання комісії з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголосив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров.

За підсумками засідання міська комісія визнала масові підтоплення в місті, що сталися 30 червня, надзвичайною ситуацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнання підтоплень у Чернігові надзвичайною ситуацією захистить людей

За словами Віктора Бистрова, зараз особливо важливо для постраждалих чернігівців задокументувати завдані негодою збитки (з можливою фотофіксакцією) та подати відповідну заяву до Чернігівської міської ради (відділ звернень громадян, вул. Шевченка, 9).

«Визнання підтоплень надзвичайною ситуацією є першим кроком до відшкодування збитків чернігівцям. Якого рівня буде ця ситуація – місцевого чи регіонального, – залежить саме від суми збитків», – пояснив він. Віктор Бистров наголосив під час засідання комісії на необхідності формування списку громадян, постраждалих від підтоплення. Крім того, депутат від «Нашого краю» переконав комісію у необхідності залучення якомога більшої кількості працівників, які відвідували б помешкання потерпілих і складали б відповідні акти обстеження.

Нагадуємо, що БФ «Наш край» надає юридичні консультації щодо отримання допомоги.

Телефон: 0-800-80-11-77, дзвінки безкоштовні.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button