Суспільство

У Чернігові прийнятий бюджет територіальної громади міста на 2021 рік

Бюджет територіальної громади Чернігова на 2021 рік прийнятий 24 грудня на третьому засіданні Чернігівської міської ради VIII скликання 31 голосом «за». Документ прийнятий з урахуванням низки правок.

Підтримані правки закріпили в бюджеті можливість для виконання інших прийнятих на цьому засіданні рішень ради, нових правових норм, а також замінили статті фінансування для закупівлі окремих видів медичного обладнання.

Активне обговорення в сесійному залі велося навколо того, чи необхідно і чи можливо збільшити видатки на окремі види витрат у галузях спорту, медицини, освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які податки наповнюють місцеві бюджети Чернігівщини

Водночас на галузь молоді та спорту (з урахуванням капітальних вкладень) цього року було спрямовано 54 мільйони гривень, а на наступний рік передбачено вже 79 мільйонів. Тобто закладене збільшення майже на 45%. Такого зростання нема по жодному з бюджетоутворюючих податків. Із цих сум безпосередньо на заробітні плати цього року йшло 26 мільйонів, а на наступний рік – 32,1 мільйона. Зростання – 22,4%. «Бачимо, що галузь спорту не залишається поза увагою. І видатки на галузь спорту зростають на відсоток значно більший, ніж дохідна частина нашого бюджету», – прокоментував чернігівський міський голова.

На медицину в частині придбання медичного обладнання для міських лікарень у 2020 році в міському бюджеті було передбачено 35 мільйонів, із яких 18 мільйонів – виключно на обладнання за програмою боротьби з онкозахворюваннями. На наступний же рік у бюджеті на нове медобладнання закладено 31,8 мільйона гривень уже без потреби перерахування половини з них за цільовою програмою.

Найближчим часом міський бюджет на наступний рік в остаточному вигляді буде оприлюднений як на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» — «Рішення міської ради», так і в найближчому номері друкованого періодичного видання – газети «Чернігівські новини: Сім днів».

Із тезовим оглядом основних показників прийнятого бюджету можна ознайомитися в нашому попередньому матеріалі, присвяченому обговоренню його проєкту: за посиланням https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-45597/, а також – в інфографіці нижче:

Загрузчик Загрузка...
Логотип EAD Слишком долго?
Перезагрузка Перезагрузить документ
| Открыть Открыть в новой вкладке

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button