Суспільство

У Чернігові просять заборонити суботники

Заборонити проведення добровільно-обов`язкової безкоштовної праці (суботників), — петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці вважають, що зіркам не місце в Чернігові

«Суботники — це колективна добровільна безкоштовна праця для суспільної користі — явище типово радянське. Оскільки політикою нашої держави проголошено декомунізацію та боротьбу з «совковістю» усіх форм, пропоную декомунізувати таке явище, як «суботники». Більше ніде у світі в демократичних цивілізованих країнах не застосовується безкоштовна праця людей, окрім волонтерства. Змушувати людей виходити у свій вихідний день на безоплатну працю — це порушення їх прав, це ганьба!» — йдеться у тексті петиції.

Станом на 2 травня автора петиції Андрія Климовця підтримало 36 осіб.

До кінця збору підписів залишилось 23 дні.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Суботник — пережиток совка. Бажання зекономити на зарплаті комунільщікам. Якщо ми вирішили колективно виконувати роботу прибиральників, то давайте влаштовувати колективну допомогу маршрутникам і возити один одного безкоштовно. Замість того, щоб прибирати за бидлом, потрібно ввести систему покарання тих, хто не вважає за необхідне користуватися попільничкою в автомобілі і кому ліньки дійти до урни, щоб викинути сміття. Якщо я приїжджаю в ліс і бачу там сміття у мене немає жодного бажання прибирати за свинями, але є величезне бажання тицьнути цих свиней рилом в каналізацію.

  2. Сергiй,ваша мысль лично мне очень по душе )))

Back to top button