Суспільство

У Чернігові росіяни гатили навмання, не маючи поняття, що вони знищують – Ткаченко

Росіяни у Чернігові обстрілювали все, що бачили, не маючи жодного поняття, що вони знищують – житловий будинок чи історичну пам’ятку.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю під час національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів. Що зробили з містом росіяни (Фото)

«Я не випадково поїхав в Чернігів, тому що місто було практично місяць в оточенні. Враження жахливі, тому що на в’їзді тебе очікують зруйновані будівлі місцевих мешканців, так само, як і в центрі. Це далося взнаки, в тому числі, на об’єктах культурної спадщини, які були пошкоджені. Так, храм ХІ століття — це місце, звідки починалася історія нашої країни. У росіян немає жодного поняття, куди вони палять – або по будинках, або по кінотеатру, який стоїть в центрі міста, або це будинок бібліотеки – пам’ятка місцевого значення. Я вже не кажу про історичні будівлі національного значення», — зазначив Такченко.

Водночас він додав, що побачив в очах людей радість від того, що хтось до них приїхав, і це — спілкування, яке надихає.

«В очах можна побачити те, що люди пропускали через себе цю війну. І нам важливо підтримувати всіх, кого звільнила зараз українська армія. Саме тому мені важливо було туди заїхати», — підкреслив міністр.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button