Суспільство

У Чернігові розпочнуть роботи з ліквідації приміщення знищеної дитячої стоматології

У Чернігові вже найближчим часом планують розпочати роботи з аналізу стану та подальшої реконструкції приміщення дитячої стоматології, по вулиці Княжій, що постраждала внаслідок ракетного обстрілу 27 лютого 2022.

«Є звіт про обстеження, виходячи з нього наразі рекомендовано виконати консервацію приміщення підвалу після ліквідації основної частини будівлі», — прокоментував заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ЧМР Олександр Атрощенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купували, продавали та допомагали: чи змінилися статки чернігівських депутатів у 2023 році (Відео)

Рекомендація щодо законсервування частини приміщення повʼязана з історичною цінністю будівлі — підвал був збудований в 50-ті роки 19 сторіччя.

«Знищене приміщення дитячої стоматології занесено до памʼятки історії. Утім постать, з якою повʼязане приміщення, підпадає під закон про декомунізації», — повідомив під час щотижневої ранкової наради начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Виконуючий обовʼязки Чернігівського міського голови Олександр Ломако повідомив, що вже найближчим часом буде створена спеціальна комісія, яка визначить подальші дії стосовно ліквідації приміщення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото сайту 0462

Ще статті по темі

Back to top button